12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Ще захладнее, чакаме и сняг

Понижение на температурите се очаква през новата седмица. Днес ще бъде слънчево. В края на деня облачността от запад ще се вплътни. Около обяд ще се появи слаб вятър от югоизток. В началото на следващата седмица ще е облачно, на места и ще превали. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи.

Във вторник и сряда от северозапад ще прониква студен въздух. Температури ще се понижат. Ще остане ветровито, предимно облачно. В сряда по високите части на планините се очаква да завали сняг.

В четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а след обяд ще се ориентира от югоизток. Валежите ще спрат. В петък на запад слънцето често ще се показа, а на изток ще е по-облачно, но няма да вали и ще бъде по-топло.

До края на първото десетдневие ни очаква първо рязко застудяване, след това спиране на валежите и бавно повишение на температурите, макар че няма да достигнат тези високи стойности, които имахме досега, сочи средносрочната прогноза на НИМХ при БАН.

В началото на второто десетдневие ни чакат превалявания и отново слабо застудяване. Следват няколко спокойни и по-слънчеви дни. Към средата на второто десетдневие ще има пак превалявания, отново последвани от период с относително по-слънчево и спокойно време.

В началото на третото десетдневие – отново очакваме обстановка с превалявания и понижение на температурите. До края на месеца тенденцията е за предимно облачно и мъгливо време, с бавно понижение на температурите.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук