18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Ще захранят ли процедурите за наем на плажове предстоящите избори?

Определени фирми, близки до управлението, се възползват от процедурите за отдаване на плажове под наем. Правителството в оставка продължава да им раздава атрактивни ивици. Това обяви на среща с журналисти в столицата бургаският депутат от БСП Атанас Зафиров.

Той даде за пример процедурата за Северния плаж в Поморие, в която са допуснати участници без необходимата документация. В същото време, експертната комисия на туристическото министерство е отстранила друг кандидат-наемател, предложил 0 лева за шезлонгите и чадърите по ивицата.

Атанас Зафиров отново съобщи за нарушаване на сроковете за оповестяване на отворените оферти. Според него, все още не е ясен и съставът на експертните комисии, ангажирани с оценяването. Депутатът е на мнение, че се цели „връщане на паричния поток в предсрочните парламентарни избори“.

Той съобщи и за сгрешени формули в така наречения стартовия пакет, приет от МС. Седмица след започването на процедурата, участниците в нея са получили документ, които трябвало да заменят, което допълнително скъсявало и без това недостатъчните срокове, каза Зафиров.

По думите му забързването на темпото на Министерство на туризма говори за едно – да може да бъдат изпълнени предварително поети ангажименти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук