13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Ще има дъжд и гръмотевици, обявиха оранжев код

Оранжев код е обявен за Бургаска област за 19 ноември. Ще има и гръмотевични бури. Очакват се значителни валежи с количества 30-50 л/кв.м, валежите ще продължат и през деня на 20 ноември. През страната ще премине атмосферен фронт. На много места в Западна България ще завали и постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни.

Дъжд

По-значителни количества се очакват и на места в Централна и Южна България. През по-голямата част от деня ще духа слаб, в източните райони – умерен вятър от юг-югозапад и температурите там ще останат най-високи. След пладне вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Минималните температури ще са между са между 6° и 11°.

Максималните ще са в широк интервал от 9° – 10° в северозападните райони до 17° – 18° в югоизточните райони. Предвид непостоянната точност на прогнозираните метеоролигични явления от Националния институт по метеорология и хидрология през последните месеци, съветваме да се подготвите за дъжд и гръмотевици ден – два след обявената дата. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук