14.9 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Ще има нови детски градини в Маринка и Черно море

Черно море и Маринка ще имат нови детски градини, стана ясно след решение на общинските съветници. По време на днешното заседание бе гласувано и за дофинансиране на рибарското пристанище в кв. Сарафово.

ГЕРБ Общински съвет От групата на НФСБ обявиха, че това са популистки предложения, а общината имала достатъчно натрупани задължения. Според националистите, разчетите за ремонтните дейности не са реални. От БСП пък отсякоха, че проблемите на хората се използват за пиар акции. Жечо Станков от ГЕРБ бе категоричен, че това не е пиар акция, тъй като е нормално сега да се започне процедурите, за да се изградят за следващия 15 септември. 

Зам.-кметът Йорданка Ананиева посочи, че детската градина в м.с. Черно море е в стара сграда, на гредоред, няма плоча между първи и втори етаж. Основният ремонт включва изграждането на колони, да се изгради плоча на 3-те етажа, което е сложна реконструкция. Построяването на нова ще струва колкото ремонта на съществуващата, обясни зам.-кметът по образованието.

Беше взето решение всички точки за отпускане на безвъзмездна финансова помощ да бъдат гласувани заедно. Те бяха приети от общинските съветници. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук