12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Ще има нови паркоместа в „Славейков“

Два големи и нови безплатни паркинга строи Община Бургас в момента в жилищен комплекс „Славейков“. Те се намират на мястото на занемарените и отдавна неизползваеми междублокови пространства на 58-ми и 59-ти, и 59-ти и 60-ти блок.

Първият ще бъде с капацитет от общо 114 паркоместа или 91 места на паркинга и още 23 към уличната регулация пред блок 59, а вторият, между блокове 59-ти и 60-ти, е с общо 100 паркоместа – 88 броя вътре и още 12 пред блок 60.

Изграждането на новите паркинги е с конструкция от стоманобетонови решетъчни плочи на тревна фуга. Те ще бъдат оградени с нови тротоарни бетонови плочи и нови бордюри. Уличното осветление също ще бъде обновено, като ще има и допълнителни осветителни стълбове към паркингите.

паркинг

Новите паркоместа ще улеснят паркирането в района, който е доста оживен и се намира в непосредствена близост до бул. „Тракия“ и спирките на бързата автобусна линия. Освен това там се намират още Спортна зала „Младост“, парка на комплекса, а наблизо са и няколко учебни заведения – „СУ „Антон Страшимиров“, СУ „Константин Преславски“, ДГ „Детелина“ и НБУ „Михаил Лъкатник“.

Години наред Общината използва всеки свободен терен в града, за да изгради чисто нови или да възстанови стари паркинги за улеснение на своите жители. Само в „Славейков“ в последните няколко години са изградени над 6 паркинги в различни части на комплекса. Преди седмица Община Бургас довърши други два нови и безплатни открити паркинга – единият в к-с „Меден рудник“, а другият в к-с „Братя Миладинови“.

Работата за обновяване и увеличаване броя на местата за паркиране в комплексите и кварталите в Бургас продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук