9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Ще има нови седалки в Летния театър

Близо 2 500 нови седалки ще бъдат монтирани в зоната за зрители на Летен театър – Бургас. Културното средище ще бъде ремонтирано с пари по проект „Красива България”. Около това се обединиха общинските съветници на последното си заседание за тази година. Като част от ремонта ще бъде изпълнено и ново атрактивно осветление. Местната администрация ще съфинансира проект със сумата от 140 000 лева, чиято обща стойност е точно 240 000 лева.

Летен театър - Бургас

Належащият ремонт обедини всички групи в общински съвет – Бургас. Местните управници отчетоха, че седалките на театъра наистина са неудобни. От групата на националистите обаче, бяха категорични, че предвидените пари за ремонта са твърде много.
Проектът за реконструкцията на входната част и зрителното пространство вече е изготвен от община Бургас.

Пейките ще бъдат заменени от удобни единични седалки, което ще малко ще намали местата, с които ще разполага Летен театър – Бургас. Ще бъдат изградени и специални места за хора с увреждания. Настилката на входа ще бъде подменена. Предстои местната администрация да кандидатства с проекта си пред програмата „Кртасива България“, което значи, че бургазлии ще видят новите седалки през лятото на 2016 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук