10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Ще копаят за канализация на лесопарк „Росенец“

Министерският съвет прехвърли на община Бургас безвъзмездно правото на собственост върху 21 имота с обща площ 22 дка, намиращи се в Лесопарк „Росенец“. Терените са необходими на общината за изпълнението на проект „Водоснабдяване и канализация па Лесопарк „Росенец“, зона „Хижи”, с който се предвижда извършването на реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа и изграждане на канализация за цялата територия на Лесопарка.

С други решения правителството прехвърли държавни имоти на общините Долни Дъбник, Чупрене и Годеч. Община Долни Дъбник получава бивша складова база на МВР с площ от близо 20 дка. Местната власт има намерение да изгради в нея съвременна база за развъждане и отглеждане на български породи коне.

Двата имота с площи от по 4380 кв. м и 2236 кв. м община Чупрене ще ползва за изграждане на парк с атракции за привличане на туристи и гости. Терените се намират на територията на с. Долни Лом. Община Годеч получава част от административната сграда на пл. „Свобода“ №2 в града, която ще използва за настаняване на юридически лица с нестопанска цел.

Кабинетът промени от частна в публична държавна собственост статутът на имот в Русе. Той е част от сградата се на ул. „Александровска“ №29 и се ползва от Регионалния инспекторат по образованието. Останалата част от сградата също е предоставена за управление на РИО и е публична държавна собственост, с което е свързана и настоящата промяна на статута на държавния имот.

От публична в частна държавна се променя статутът на хижа „Българка”, намираща се в едноименния природен парк в област Стара Загора. Целта е да се даде възможност за по-ефективно използване, включително предприемане на разпоредителни действия с хижата. Сградите са с отпаднала необходимост за „Северноцентралното държавно предприятие“ ДП – Габрово към МЗХ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук