17.6 C
Бургас
понеделник, май 27, 2024

Юбилейна изложба „С любов към живота” бе открита в залата за изкуство на ГЕРБ-Бургас

Пред препълнената зала на ГЕРБ за изкуство, образование и политика бе открита изложбата „С любов към живота”. Нейният автор Атанаска Узунова приемаше цяла вечер поздравления от семейството си, специално върнало се от Мексико за събитието, близки приятели и почитатели, които разгледаха картините, рисувани в последните години.

Събитието е по случай 80-годишния юбилей на дамата, която определя рисуването като своя голяма страст и хоби. Представяла е изложби в столицата на Танзания, Дар-ес-Салам през 1990 година и в Мексико, Мексико сити – една самостоятелна изложба през 1996 г, и участие в три изложби съвместно с други български художници и скулптори. Нейни картини са намерили място в много домове по цял свят.

Бургаската певица Петя Методиева представи своя авторска песен в рамките на изложбата, а Наталия Владимирова и Гергана Маринчева от фолклорна група „Тракийче” при читалище „Любен Каравелов” впечатлиха всички присъстващи с изпълненията си.

В специална книга за впечатления още от 1987 г., посетителите на изложбата отправиха своите пожелания към Атанаска Узунова. Тодор Йосифов поздрави бургаската художничка и й поднесе букет от името на общинското ръководство на партията.

Експозицията „С любов към живота” ще бъде изложена в залата на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти 5” до 22 май, от 10 до 18 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук