13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

ЮНЕСКО популяризира Несебър в Китай и Америка

Старият град на Несебър е сред шестте обекта, които са подбрани от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“ за участие в проект, чиято цел е чрез  създаването на модерна уеб-платформа да привлича туристи  в Европа от Китай, Северна и Южна Америка. В проекта се включват и храмът на Асклепий в Епидавър и археологическите останки в Олимп, старият град на о. Хвар, археологическия ансамбъл Тарасо и римският акведукт Пон-дю-Гар.

Проектът, в който са обхванати тези шест обекта, се изпълнява от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО, с финансовата подкрепа на Европейската комисия и в партньорство с „Нешънъл Джиографик“. Уникалните места ще бъдат представени по изключително вълнуващ начин на една удобна за използване уеб-платформа, създадена от „Нешънъл Джиографик“ като най-разпознаваемата в световен мащаб марка свързана с пътувания и пътешествия.

В новосъздадена Интернет страница ще бъдат представени тематични маршрути, включващи специално подбраните обекти от списъка на културното наследство на ЮНЕСКО с цел тяхното популяризиране в нова, по-различна перспектива. Проектът  ще фокусира вниманието на туриста върху четири теми. Старият Несебър със своите богати археологически останки, е  представен в раздел „Древна Европа“. Очаква се порталът да бъде активен още този ноември.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук