11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Юношите на ФК“Несебър“ ще се състезават в елитната група

Отборът на ОбФК „Несебър” юноши младша възраст, род. 1998 и 1999 г. , спечели правото да се състезава в елитната група до 17 г., което се случва за първи път в историята на несебърския футбол.        

ФК"Несебър", юношиДо извоюването на това право се стигна след като юношите станаха безапелационни първенци на зоналната група Бургас-Ямбол, изпреварвайки отбора на „Черноморец”-Бургас.

След това последваха победи над връстниците от Стара Загора – 5:4 с дузпи /1:1 в редовното време/ и над „Арда”-Кърджали 9:8 с дузпи /1:1 в редовното време/,за да се стигне до загуба с 0:1 във финалната среща, играна в Шумен срещу „Дунав”-Русе.

Регламентът на първенството обаче допуска влизане в елита при победа над „Ботев”-Враца, загубил от „Локомотив”-София с 0:8.

Тъй като врачани не се явяват на баража се присъжда служебна победа на „Несебър” и по този начин на практика несебърските юноши печелят правото да се състезават в елитната група заедно с отборите на „Локомотив”-София,”Дунав”-Русе и „Дит спорт”-София.

Преди излизането във ваканция несебърските футболни герои, техните треньори и директора на ДЮШ Николай Русев си направиха снимкa за спомен от знаменателния сезон, който завърши с двустранна игра.

За да започнат новия сезон в елитната група обаче ще са необходими още около 100 000 лв.Президентът на клуба Георги Маринов вече е направил необходимата финансово-икономическа обосновка пред Общинския съвет.Но по нея за последно думата ще имат общинските съветници,тогава и когато такава точка влезе в проекта за дневен ред на местния парламент.

Максим МОМЧИЛОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук