18.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Язовирите в Бургас преливат с малко, обстановката е спокойна

Обстановката в област Бургас е спокойна. Деветте язовира- Порой, Ахелой, Трояново, Крушево, Церковски, Скала 1, Скала 2, Барган, Детелина, които са в управление на „Напоителни системи“ ЕАД са под непрекъснато наблюдение, с наполовина свободни обеми и при необходимост се изпускат контролирано. Наблюдават се и общинските водоеми. От Басейнова дирекция информират областния управител, че няма възникнали аварийни ситуации на територията на област Бургас. Преливат с малки количества: яз.Камчия – с 42 куб.м/сек, яз.Ясна поляна – с 0,05 куб.м/сек и яз.Ново Паничарево – с 0,55 куб.м/сек., което е в рамките на допустимите норми.
 
Контролирано се изпуска яз.Ново Паничарево. Няма данни за преливания и критични ситуации по Черноморските реки, както и  за засегнати населени места.
 
Дежурните по общини също не съобщават за бедствия и аварии в следствие на обилните валежи.. На телефон 112 няма подадени сигнали за бедстващи хора.
 
 Няма аварийни изключвания на електроснабдяването, информират от ЕВН. Има отделни райони в населените места, които са без електричество в следствие на планови ремонтни дейности.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук