19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Яна Жекова, кмет на Ново Паничарево: Имаме нужда от храна, вода и дрехи

Нужни са ни хранителни продукти и топли дрехи. Това каза за zonaburgas.bg кметът на приморското село Ново Паничарево, Яна Жекова. Десетки къщи в населеното място са били наводнени, хората имат нужда и от питейна вода. До момента са осигурени одеала и продукти от първа необходимост, но те не са достатъчни.

Снимка: ©desant.net

Според Жекова, първата хуманитарна помощ е пристигнала от доброволците на Български червен кръст. През селото минали и политици, които също оставили пакети с храна и вода. Помощите се разпределят между нуждаещите се. Всички се събират в кметството.

Няколко семсйства са останали без покъщнина след като домовете им са били наводнени. В Ново Паничарево живеят около 1 000 души. И днес улиците осъмнаха кални, на места разрушени и с изнесена покъщнина пред домовете. Най-тежко е положението край моста при реката. На място са изпратени екипи, които работят по отстраняването на щетите.

Бедстващите семейства са над 50. Хора са временно настанени в сградата на горското стопанство и църквата. Сред тях има и деца. „Постепенно овладяваме обстановката. Всички домове са отводнени. За съжаление имаме възрастни хора, които са загубили висчко. Няма да ги оставим на улицата. Някои от тях вече са настанени в частни квартири, за които няма да плащат. Имаме и семйства, които живетя във фургони. Тези фургони обаче бяха отнесени от придошлата вода. Приютили сме ги и ще останат колкото е необходимо“, каза още Жекова. 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук