14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Яне Янев ще сезира ЦИК за по-ранен старт на кампанията на БСП

   Лидерът на „Ред, законности и справедливост“ Яне Янев заяви в Бургас, че ще сезира ЦИК за нарушение на Закона за изборите от страна на  БСП. Партията е стартирала предизборната си кампания 20 дни по-рано и вече са изхарчени почти 1 милион лева. Според Яне Янев това е повод Сметната палата и прокуратурата да предприемат съответните действие, предвидени в закона. Партията  ще сезира още Европейската комисия и Съюза на Европейските консерватори за това, че в България се нарушава Закона за изборите от БСП и се води „неравностойна политическа битка“. Яне Янев информира още, че шефката на националния инспекторат на НАП Биляна Грозданова от утре не е на работа след изнесените от „Ред, Законност и Справедливост“ факти за нейно съучастие в източване на ДДС и внасянето на парите в швейцарски сметки.

Лидерът на „Ред, законност и справедливост“ каза още, че е готов да управлява с ГЕРБ в коалиция, след изборите, но само при условие, че Бойко Борисов приеме поставени от него условия за следствени действия срещу всички корумпирани олигарси, магистрати и политици.

В Бургас „Ред, Законност и справедливост“ представи листата си за евродепутати. Неин водач е Димитър Арабджиев, следван от Атанас Семов, Светослава Иванова, Христо Къдрев, Александър Димитров и Николай Алексиев. Яне Янев отказа да коментира  листата на партията за НС от бургаски регион докато не минат евроизборите на 7 юни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук