17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Японка учи деца от Поморие на оригами

Децата от Общински детски комплекс Поморие сътвориха  фигурки оригами. Техен учител бе културното аташе на посолството на Япония в България Ая Отаки. Тя пристигна вчера в Поморие, за да въведе децата от ОДК в древното японско изкуство.

С майсторски талант, децата направиха жерав от хартия. Те проявиха интерес към изкуството оригами, затова Ая Отаки им подари книга, показваща различни техники и всички необходими материали, за да изработват сами оригами.

На урока присъства и зам.-кметът на Община Поморие Илия Джингов. Той изрази радостта си, че децата от Поморие имат възможност да се запознаят с традициите на една култура, толкова различна от нашата.

Това бе третото посещение на Ая Отаки в Поморие. Тя посети града по време на Световния семинар по японски бойни изкуства, който се проведе през април, а през миналия месец посети града заедно с японския посланик  Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми.

В знак на благодарност към японското посолство, за проявения към Поморие интерес, Ая Отаки получи картини и  други произведения на изкуството, сътворени от децата от ОДК.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук