12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Рибарските лодки с еко мотори от 2020 г.

По-строги изисквания, относно емисиите на отработени газове от двигателите на плавателните съдове, са предвидени в новата Наредба за съществените изисквания и оценяване на съответствието на плавателните съдове за отдих и плавателните съдове за лично ползване, решиха депутатите днес. 

Предвиден е преходен период до 18 януари 2017 г., през който двигателите ще могат да се пускат на пазара съгласно действащите норми за отработени газове, а за малките и средни предприятия този период е четири години – до 18.01.2020 г., съобщават от правителствената пресслужба. С промените се въвеждат разпоредбите на европейска директива по опазване на околната среда. Новата наредба по-ясно и пропорционално разпределя задълженията на икономическите оператори в зависимост от ролята им във веригата на предоставяне на пазара.

Въвеждат се и задължения на частните лица, които внасят за свое ползване плавателни съдове от страни извън ЕС, когато производителя на такива плавателни съдове не е спазил изискванията на европейското законодателство. В тези случаи плавателният съд ще може да се използва само след като частното лице, което го внася, докаже с помощта на сертифициращ орган, че плавателният съд отговаря на изискванията на наредбата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук