12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

“Бургаски изгреви” ви кани на театър на плажа

За втора поредна година,  в бургаския квартал Крайморие  ще се състои лятното издание на Празниците на младежкото изкуство „Бургаски изгреви”. Фестивалът, който се провежда през месец април за осма поредна година като театрален форум на деца и младежи от България и чужбина, през лятото е с разширен жанров диапазон – участват освен театрални, и музикални и танцови състави. И освен сценичните изкуства, във фестивала са включени и изящните изкуства –живопис, графика, приложно-декоративни творби и проекти,  компютърна графика, както и визуалните  – фотография,  кино и  мултимедия.

В продължение на 6 дни, в творческа, арт-ваканциона атмосфера ще се състоят различни презентации, уъркшопове, пленери, пърформанси и хепънинги, в които младите таланти ще представят себе си, своите постижения и творчески фантазии, ще научат много нови неща.

Ще общуват, създават приятелства, ще се учат от постиженията на другите…

А на плажа, под звездното небе, на открити и закрити сцени и в нестандартни пространства ще представят спектакли, ще изнасят концерти и общи продукции, ще експонират изложби…

И много море, слънце, плаж, забавления и смях!

Фестивалното градче се намира във вилното селище на туристически комплекс „Крайморие”, в едноименния квартал на Бургас. Туристически комплекс е разположен на брега на  тих залив, във вековна гора от широколистни и иглолистни дървета.

От високия бряг се открива широка панорамна гледка с красив изглед към кв. Крайморие и плажа, града и пристанището, плажът е чист и приятен с прекрасни възможности за почивка, спорт и развлечение.

В първото, пилотно издание за основен участник бе избрано Детско-юношесткото театралното студио от София „Юлий”, с ръководители Велислава Мастикова и Даниела Арнаудова. И това не бе случайно – това е една от най-престижните школи в България, спечелил всички призови места на фестивала „Бургаски изгреви, както и званието „Почетен гост на фестивала”

 

 

Театрална школа “Юлий”

 

Театрална школа “Юлий” си има свой собствен почерк – нестандартен, новаторски, с огромен творчески заряд. Там всеки се подготвя за това, за което роден – актьор, кукловод, режисьор. Под ръководството им са минали и продължават да минават много млади таланти, по-голямата част от които вече са завършили НАТФИЗ, а други още са студенти там. И всеки е оставил нещо от себе си. Никой от тях няма да забрави удовлетворението от отличения с шест първи награди “Урок по актьорство”, авторския спектакъл на Велислава и Даниела “Брутално”, получил четири първи награди, компилацията по откъси на Достовски, Толстой и Чехов “Метаморфози”, с която печелят първа награда за женска роля, “Изгубени” по текстове на Мороа, която им носи първа награда за спектакъл и режисура, авторската интерпретация по Караславов “Татул”, с който триумфират на всяка сцена, където го представят, и естествено навсякъде си отиват като победители – вече повече от 10 първи награди, както и “Огледала”, “Любов”, “Педя земя”, “Кръговратът на живота”.

Школа „Юлий“ е религия за всички, които са били някога там. Тя  никога не е била и никога няма да бъде само школа по актъорско майсторство! Тя е едно училище за хора. Създава един нов, завладяващ свят, където се изграждат личности. Там двете сестри Велислава и Даниела запалват искрицата, която в последствие става все по-голяма и по-голяма, за да се превърне в пламък, показващ пътя на актьорите, попаднали в магията, наречена театър.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук