9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

“Бург на годината” спечели кралица на хип-хопа

       Бургазлии си избраха най-младия “Бург” в историята на наградите. 15-годишната Мари Славова от ГРЕ „Г.С.Раковски” спечели в традиционната класация на “Радио 1” Бургас. След оспорвана надпревара с достойни свои съграждани, Queen Mary, както я наричат нейните приятели, спечели със силен вот от социалната мрежа Фейсбук. Призът „Бург на годината” се връчва за  принос в развитието и популяризирането на града. В поредното издание на благородната надпревара бяха номинирани спасителите от магистрала “Тракия” Васко Ристески и Стефан Иванов – за  изключителната им смелост и мъжество,  Мари Славова за световното отличие по брейк денс, архитектите Десислава Стоянова и  Мариана Сърбова – за това, че върнаха детството в  новата Стена на приказките в Бургас, режисьорът Камен Калев за постиженията му в областта на киното и за популяризирането на Бургас.

      След едномесечно гласуване слушателите на Радио 1 заложиха на младостта и таланта на Мари Славова – момичето, което спечели първата българска световна титла  в категорията „Брейк денс” на световния Хип-хоп шампионат в Грац, Австрия. Мари Славова е състезател на Брейк Клуб „Бляк Стайл”, с треньор Христо Андонов – Черния.

      Победителката получи статуетката „Бург на годината“  от управителят на „Радио 1” Бургас Красимир Димитров в рамките на тържествата за празника на Бургас. На връчването присъстваха кмета на града, официални гости и граждани.  Изключително развълнувана, Мари Славова благодари на слушателите за голямата чест и обеща нови победи и гордост за бургазлии.

      Статистиката на приза „Бург на годината” показва, че  Мари Славова, освен че е най-младият участник, печелил достойното отличие, е една от малкото дами, печелили в ежегодната класация. През годините ценната статуетка е връчвана на певицата Тони Димитрова и д-р Ирина Иванова. През 2011 бургазлии отново избраха младостта и заложиха в избора си на боксьора Денислав Суслеков. Настоящият кмет на Бургас Димитър Николов е единственият, печелил приза на бургазлии два пъти. Днес кметът на града сподели, че е изключително доволен за това, че титлата отново отива при млад човек, а не при политик. „Защото политиците омръзват – каза с усмивка  той. Нека  тенденцията да печелят  млади хора даде още повече емоции и да засили интереса в тази награда, за да може  в нея да се включат още повече наши съграждани”, заяви  градоначалникът и допълни, че е изключително щастлив, че традицията „Бург на годината” се е превърнала във важна и неотменна част от културния календар на Бургас.

      Носители на наградата са още Георги Калоянчев, братя Диневи, проф. Петко Чобанов, д-р Николай Недев, Семир Абумелих.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук