12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

“Изгрев” и “Зорница” се сдобиха с нови рент – а – байк стоянки

Жителите на комплексите „Изгрев“ и „Зорница“ вече могат да се възползват от модерната услуга за наемане на обществени велосипеди. Колело под наем може да се вземе и от нова стоянка на пл. „Тройката“, с което готовите пунктове стават общо девет.

Изградените вело станции се намират на възлови места в двата комплекса и са удобни за ползване в часовете от 08:00 до 20:00 часа. Едната е до Спортен комплекс „Изгрев” и разполага с  9 броя велосипеди, а другата е до спортна зала „Бойчо Брънзов“ – с 12 велосипеда.

Колелетата на площад „Тройката“ са 9 и са позиционирани в непосредствена  близост до Съдебната палата.

В най – скоро време любителите на колоезденето ще могат да заплащат за услугата по електронен път. Този начин на плащане автоматично ще осигури на наемателите  20 % отстъпка от цената.

Системата за отдаване на велосипеди под наем се реализира по проект „Велосипедният град – модел на модерната градска мобилност“ .

От началото на юни все повече бургазлии се придвижват на две колела. Услугата се радва на голяма популярност и интерес от страна на жителите и гостите на града. Това е най-екологичният начин за придвижване в градска среда, с който се облекчава автомобилния трафик в натоварените зони, спестява се време за търсене на удобно място за паркиране, средства, а едновременно с това към предимствата се нарежда и възможността за поддържане на добра спортна форма.

Системата за изграждане на първия в страната функциониращ Велотранспорт върви към финализиране. Предстои изграждане на последните три рент- а – байк стоянки  – в ж/к  „Меден рудник“ /до спортна зала „Никола Станчев“/, кв. Сарафово /до читалището/, и ж/к “Славейков” /в обхвата на бул. “Тракия”/.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук