12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

“Коалиция за България” представи предизборната си платформа

  Коалиция за България представи предизборната си платформа за Бургаски регион. Областният лидер на БСП в Бургас и втори в листата Пенко Атанасов подчерта, че на предишните избори коалицията е спечелила най-много гласове в областта и е показала, че може да управлява и да осигури устойчиво икономическо развитие и социална сигурност. Атанасов припомни някои от важните решени проблеми в региона като удълбаването на подходния канал на пристанище Бургас на стойност 100 млн. лв., започналото строителство на пречиствателна станция в бургаски комплекс „Меден Рудник“ по програма ИСПА, стартирането на разширението на пътя Бургас- Слънчев бряг и инвестиции в размер на 231 млн.лв. в областта на пътното строителство, които са четири пъти повече спрямо предходния период. Платформата на Коалиция за България обхваща 11 области, с акцент върху икономическата стабилност, развитието на туризма, модерно селско стопанство, развитие на инфраструктурата,социална сигурност, достъпно здравеопазване , образование през целия живот, култура, младежта и спорта, опазване на околната среда и обществен ред и сигурност.

Мажоритарният кандидат на „Коалиция за България“ и досегашен областен управител Любомир Пантелеев заяви, че трябва да се запазят темповете на развитие на бургаски регион, който бележи ръст в инвестициите през последните 4 години.

Водачът на листата финансовият министър Пламен Орешарски заяви, че поема ангажимент като народен представител от  бургаски регион да лобира за решаването на проблемите в областта и привличането на допълнителни средства, освен държавните.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук