13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

“Модерна България” отговаря на въпроса „Кои сме ние?”

Ние сме гражданска, непартийна листа. Търсим подкрепата на тези избиратели, които искат  да се разхлаби хватката на партийните машини върху властта и политиката. Водач на нашата листа в Бургас е бургазлийката Здравка Кръстева, преподавател в Юридичексия факултет на Софийския университет.

 

С какво сме различни от останалите?

 

НЕ ОБЕЩАВАМЕ ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ ВЪРХУ ВЛАСТТА,  А ДЕЙСТВАМЕ ЗА ДА ГО ИМА – от февруари събираме подписка за референдум за отзоваване на депутати, кметове и общински съветници и право на жалба пред Конституционния съд . Вече имаме подкрепата на повече от 150 хиляди души! От понеделник масичките с подписката ще са на пет места в Бургас и из целия регион.

 

НИЕ САМИТЕ ЩЕ ПОДЛЕЖИМ НА РЕАЛЕН ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ – подписахме и публикувахме предварително оставките си и се съгласихме на драконовски мерки за проверка на доверието на хората към нас – догодина по същото време всеки народен представител от гражданската листа ще излезе на вот за потвърждаване на поста чрез електронната платформа www.otzovavane.org  И си тръгва, ако не получи подкрепа, съответна на половината от гласовете, с които е бил избран.

 

ОТКАЗВАМЕ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ – Партиите вземат абсурдните двеста милиона с които стават все по-могъщи и несменяеми с купени  гласове,  високо платени партийни функционери и медиен комфорт. Такова разточителство няма никъде по света. То превърна партийните машини в рентиери с милиони на влог, докато хората се чудят как да плащат сметките и кредите си. Ние искаме премахване на държавните субсидии – на политиците трябва да им е поне толкова трудно, колкото на обществото! Затова не си „намерихме” отделна партия, а съзнателно избрахме юридическа форма, при която се отказваме от държавна субсидия при преминаване на единия процент и ще дадем за благотоврителност всеки лев, който ни се полага при влизане в парламента.

 

СТОИМ ЗАД ИДЕИТЕ СИ ЗА СМЯНА НА СИСТЕМАТА ОТ 24 ЮНИ 2012 г., А НЕ СМЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ПРОТЕСТИТЕ И ТЕПЪРВА СИ ТЪРСЯТ КАУЗА ЗА ТЕЗИ ИЗБОРИ. Непартийното Движение „Модерна България” се създаде на 24 юни 2012 г. с ясна кауза – Гражданският манифест за смяна на системата, който съдържа конкретни мерки за поставяне на политици и закони под граждански контрол.

 

НЕ СМЕ СЕ СЪБРАЛИ СТИХИЙНО ОТ „КОЛ И ВЪЖЕ”. Гражданските кандидати са личности с авторитет, университетски преподаватели, експерти, общественици, студенти. Активни хора, които през годините на прехода не си мълчаха. Поставили сме само едно забранително условие – сред нас няма хора, които да са участвали в разграбването и разпиляването на ресурсите на страната ни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук