20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

“Островът” на бургаския режисьор Камен Калев с безплатна прожекция в Бургас този петък

След представянето си на кинофестивала в Кан, Сараево и София през миналата година и  скорошната официална премиера на  филма в Париж (11юли 2012), този романтичен и символично определящ себе си “бургаски филм” се завръща в Бургас и то с безплатна прожекция за всички бургазлии.

 

“Островът” е заснет основно на о-в Света Анастасия в бургаския залив, през лятото на 2010г. Останалата част от снимкте са направени в Бургас, Париж и София.  В главната женска роля е световноизвестната френска актриса Летисия Каста, която също прекара лятото на 2010 в Бургас заедно с екипа на филма . На французойката партнира датчанинът  Туре Линдхардт (Ангели и Демони), а също така и друг известен бургаски актьор, Руси Чанев. Във филма ще видим още Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Любен Дилов-син, Део и Иван и Андрей.

Камен Калев е роден в Бургас през 1975г. След като завършва френската гимназия ГРЕ ‘’Георги Сава Раковски’’ той заминава за Париж, където завършва филмовата академия “ Ла Фемис’

Камен Калев е добре познат във Франция и заради своя пълнометражен дебют “Източни Пиеси”, който стана първия български филм попаднал в селекцията на кинофестивала в Кан от двадесет години насам, а малко след появата си той беше отличен във над десет международни фестивала.

 

“Островът” разказва историята на Софи (Летисия Каста) и Данийл (Туре Линдхардт)

Софи решава да изненада Данийл  като организира ваканция на морето в България.Стъпвайки на българска земя, тя изумена научава, че това е родината  му.

След няколко часа на претъпкания плаж, Данийл решава да заведе Софи на почти необитаем остров в Черно море. Островът и малцината странни обитатели  нан мястото, постепенно изваждат наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание.За да го преодолеят, те трябва да скочат в неизвестното….

 

Бургазлии ще видят “Островът” благодарение на  кампанията “Лятно кино на БНТ” в петък  03август 21ч на площада пред хотел България

 

Филмът е реализиран с подкрепата на Община Бургас и военна база Атия.

 

 

За  повече информация посетете официалния сайт на филма

www.theislandmovie.com

www.facebook.com/OstrovatTheMovie

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук