14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

“ФСБ Симфони” – на 9 септември в Бургас със симфоничен оркестър и фолклорен състав

 След издаването на албума „ФСБ.“ с петнайсет нови композиции, зимното концертно турне и първото DVD в историята на групата „ФСБ на живо – Филм концерт“,  музикантите ще се срещнат с българската публика през септември – не след десет или двайсет години, а след … един месец.

В Бургас „ФСБ Симфони“ ще бъде представена в Летния театър на 9 септември,  с участието на Бургаската филхармония и Хора на ансамбъл „Странджа“, по покана на Община Бургас.

fsb11.jpg

Програмата е уточнена, създадени са симфоничните оркестрации на най-големите им хитове, които ще прозвучат по нов, уникален начин. От 10 август започват репетициите на  ФСБ в София. Те ще се проведат със симулиран симфоничен оркестър, с помощта на който групата ще репетира аранжиментите си в реални условия.

Към триото Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще се присъединят познатите ни гост-музиканти Николай Копринков – китара, Ивайло Звездомиров – бас, Стефан Цеков – барабани и Борислав Бояджиев – перкусия, участвали в разширения състав на ФСБ през 2007 и 2010.

За оркестрациите и създаването на симфоничните оркестрови партитури ФСБ са се доверили основно на Румен Бояджиев-син и на Константин Цеков. Диригент ще бъде маестро Григор Паликаров.

„Това е програма за Симфоничен оркестър и рок група, а не за Рок група и симфоничен оркестър! Нашето голямо желание да реализираме такъв проект е свързано с магията на класиката, със звучността, която се постига със 100 души на сцената. Всички тези музиканти предават неповторима емоция на публиката от съвместното музициране!“, споделят музикантите.

Билети за концерта на FSB Symphony в Пловдив на 1.09 и в Бургас на 09.09 може да намеритe в мрежата на http://ticketplus.bg/, в „Дюкян Меломан“, в магазините „Ориндж“, „Техномаркет“, „Пикадили“, „Фотосинтезис“.

Цените на билетите са от 20 до 40 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук