22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

„Брезичка“ e изцяло обновена

ОДЗ №8 „Брезичка” посрещна своите гости с напълно обновени павилиони и въведени мерки за енергийна ефективност. Извършеният основен ремонт се реализира по линия на Международен фонд „Козлодуй” и фонд „ЕЕВИ” и включва: хидро и топло изолация на покрива, подмяна на дограмата, саниране на целия сграден фонд и пребоядисване. Извършени са и допълнителни  ремонти дейности – подновяване на входната пътека, главния вход по общинската програма за  Публично – частно партньорство, изграждане на нова спортна площадка и вътрешно освежаване на коридори, групи и офис.

„Благодаря на всички деца за прекрасната емоция, която ни подариха. Въпреки, че навън вали сняг, на мен ми е топло и се чувствам уютно тук.  Всичко това се прави за вас, най-малките бургазлийчета, за да може да растете в една по – приветлива и по-топла обстановка“. Това каза в приветствието си към всички присъстващи Лорис Мануелян, зам.-кмет „Здравеопазване и социални дейности“.

Детска градина „Брезичка” е открита през далечната 1978 г. Това е първият мащабен ремонт в детското заведение. Той ще намали  значително разходите за отопление през студените зимни месеци и ще предостави много по – комфортна среда за отглеждане на 228 – те малчугани в градината.

След колоритната празничната програма, отец Захари отслужи водосвет за здраве и благополучие.

На събитието присъстваха още: Веселина Таралова, директор на Дирекция „Образование”, директорът на Дирекция “Бюджет и финанси” Малина Поповска, началник отдел „Бюджет“ към Община Бургас – Златина Караиванова,   представители на общинска администрация, много преподаватели, родители и деца.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук