13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Булфото” и Община Бургас организират курс за фоторепортери

В Бургас ще се проведе курс за фоторепортери и журналистическа фотография. Организиратори на проявата са Фотографска агенция „Булфото“ и Община Бургас. Целта на курса е да помогне на желаещите да се занимават с репортерска фотография, като им разкрие тайните и спецификата на работата за агенции и периодични издания. Програмата е ориентирана към следните аспекти:  Цели на снимането, типични сюжети, използваната оптика и аксесоари, технически подробности, контракт и подход към хората, акредитации и всичко друго, свързано с работата на фоторепортера. Курсистите ще имат възможност да научат тънкостите и изискванията при снимане на различни сюжети, като:

– Журналистически портрет

– Спорт

– Празници и ритуали

– Улични събития

– Снимане при екстремни условия – бедствия (пожари, наводнения, др.), размирици, криминална хроника, светска хроника, папарашки снимки и др.

Успешно завършилите курса ще могат да изпробват придобитите умения като кореспонденти-фоторепортери в Националната фотографска Агенция „Булфото“. Крайната цел е да научат как се правят добри и продаваеми снимки, да получат шанс за реализация като фоторепортери в медии или на свободна практика.

Курсът е интензивен, с продължителност 3 дни /23-25 април 2010 г./, с теоретични и практически занимания по 6 часа дневно.

Завършилите курса получават диплом от Агенция „Булфото“, удостоверяващ завършеното обучение.

Лектор ще бъде Любомир Бенковски-Бенджи – фоторепортер с над 25-годишен стаж в различни издания и телевизии у нас и в чужбина. Работил е за най-големите български вестници и агенции, а в момента е Регионален мениджър на Агенция „Булфото“ за Североизточна България.

Начало на курса: 23 април 2010 г. – 10 ч. в Младежки Културен Център – Бургас.

Цена: 165 лева.

Записване за курса на:

Е-mail: [email protected]

Телефон: 089 666 99 32 /Любомир Бенковски/

Крайният срок за записване е 22 април 2010 година, ако дотогава бройката не е запълнена.img_no_photo_big.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук