13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Дунав “ надигра убедително „Нефтохимик “

2:1 вече е резултатът във финалната серия след днешния двубой между „Нефтохимик 2010“ и „Дунав 8806“, който завърши при 81:68 (13:18) – (19:10) – (24:19) – (25:21).

Стартовата петица на Георги Божков беше в състав: Радостина Димитрова, Мерике Андерсон, Кристина Сантяго, Зорница Костова и Аманда Джонсън. За отбора на Петко Маринов в игра влязоха: Олга Дубровина, Анета Митева, Анна Соколан, Вийве Кай Ребане и Ашли Гейл.

„Сините феи“ започнаха нервно и колебливо първата десятка на мача, и това даде шанс на гостите да поведат с 5 точки. През втората четвъртина на срещата дунавки се „върнаха“ убедително в мача, като успешно изравниха и поведоха в резултата, въпреки че играта вървеше кош за кош. Така на почивката двата отбора се разделиха при 32:28.

Домакините продължиха убедителната си игра през второто полувреме на двубоя. С невероятна стрелба от тройката Мерике Андерсон вдигна публиката на крака и 2 минути по-късно резултатът вече беше 42:30. Вийве Кай Ребане, най-резултатната състезателка на бургазлийки, се наложи да напусне играта заради 5 лични нарушения. През четвъртата, последна част на срещата, „сините феи“ водеха с 16 точки след отлична серия от 7 точки. Момичетата на Петко Маринов се опитаха да намалят аванса на домакините, но с бурната подкрепа на публиката в залата, „сините феи“ си взеха заслужената победа.  

За успеха на дунавки най-резултатна бе Кристина Сантяго, която направи „дабъл-дабъл“ с 28 точки и 17 борби. Радостина Димитрова се разписа с 13 точки, а с 12 – Мерике Андерсон. 10 точки добави Цветомира Шаренкапова.

За гостите Вийве Кай Ребане отбеляза 20 точки, Мария Желязкова добави 13 точки, а Олга Дубровина 10.

В последвалата пресконференция и двамата треньори благодариха на публиката за невероятната атмосфера, а Петко Маринов призна, че отборът на „Дунав 8806“ е бил по-добрият на терена и поздрави за победата. Георги Божков сподели, че въпреки, че някои от момичетата са млади и правят грешки от неопитност на моменти, той е доволен от играта на отбора. Той отличи Цветомира Шаренкапова, Виолина Кочева и Кристина Сантяго, но не пропусна да спомене, че утре ще е съвсем друг мач: „След победата днес, утре залогът е по-различен. Дано да имаме късмет!“ Георги Божков благодари за невероятната подкрепа на феновете, които в последните минути на мача скандираха „Дунав“ на крака.

Момичетата от „Дунав 8806“ имат шанса да завоюват утре трофея пред собствена публика при победа в четвъртия мач от финалната серия. Срещата ще се играе в зала „Дунав“ отново от 18.00 часа. Билети ще се продават на касата.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук