10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

„Европул” Бургас започна лекоатлетическия сезон с нови медали

С медали и с няколко респектиращи постижения започна лекоатлетическият сезон за бургаския клуб „Европул”.

Младите атлети впечатлиха отново специалистите в страната с участието си в турнира за юноши и девойки старша възраст „Цветанка Христова” в София, който се проведе в спортната база на НСА.

 

За престижното състезание, с което обикновено се открива сезона, клубът изпрати умишлено момчета и момичета младша възраст. Според президента на „Европул” Румен Ангелов това е стратегически ход, за да могат младите състезатели да премерят силите си и възможностите си с по-големи и по-опитни от тях съперници.

 

Въпреки разликата във възрастта бургаските лекоатлети постигнаха чудесни резултати.

В състезанията по висок скок Елена Петрова спечели сребърен медал и с второто си място доказа, че продължава да се развива във възходяща линия през тази година.

Гергана Сукнарова участва извън класирането в сериите на 100 метра с препятствия и постигна трети резултат от всички участници.

Добрият старт на лекоатлетическия сезон за „Европул” Бургас беше подплатен и с впечатляващи резултати на Георги Сивев и Мирослав Загорчев на 100 метра и на 400 метра гладко бягане.

 

В състезанията, които са заложени в календара за тази година, бургаският клуб ще участва с общо 30 атлети.

Старши треньорът Петър Райков е планирал подготовката така, че състезателите да са във върхова форма за Държавното първенство през месец юни.

Целта е да бъдат покрити квоти за участие в Балканското и Европейското първенство.

 

Освен с резултатите от състезанията в „Европул” Бургас се гордеят с това, че момчетата и момичетата от клуба имат и много висок успех в училище. Младите атлети са ученици в няколко улитни бургаски гимназии и за да могат да участват в тренировки и в състезания, първо трябва да постигнат най-важното условие, поставено от президента Румен Ангелов, а то е да имат високи оценки.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук