15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

„Звездичка” гръмна шампанското в републикански турнир

Бургаската школа „Звездичка” заслужи да триумфира в силния детски футболен турнир „Ваканция 2013” в Несебър. Той бе за няколко възрастови групи и даде повод родните специалисти да бъдат по- големи оптимисти за бъдещето на родния футбол. С четири победи и един равен- голова разлика 21:5, „звездичките” при набор 2005/ 2006 г. вдигнаха шампионското отличие в националната надпревара и бяха поздравени от всичките си противници. Водени от своята капитанка Йоанна, възпитаниците на Петър Алексиев се наложиха на два пъти срещу различни формации на „ЦСКА” с 9:0 и 4:2, като особено оспорвана бе втората среща в която бургазлии осъществиха обрат в резултат с пълно себераздаване и футболни аргументи. Безпроблемно и с явно превъзходство бе преодолян и тима на домакините от „Несебър” с 4:1, а срещата с „Болярчета”/ВТ/ ще се запомни като мача с най- високо темпо на игра в турнира, тук бургаските малчугани се наложиха с 2:0. В последната си среща ДФК „Звездичка” завърши наравно 2:2 срещу „Димитровград” като на терена намериха място в бургаските редици доста по- малки на възраст футболисти- отговаряща за детските градини.

Извън класирането бяха изпълнени дузпи като с по- точен мерник бяха „звездичките”, а вратарят бе на висота под рамката в решителните удари на опонента. „Горд съм с децата, вярвам, че и техните родители споделят моите чувства. Резултатът от трудолюбието в тренировките е виден и рецептата за успеха остава същата- работа и пак работа с подрастващото поколение. Като умееш да поднесеш по най- правилния начин това от което децата имат нужда, няма как да не се успява”, каза бургаският наставник Петър Алексиев. Той напомни, че „Звездичка” е представен в почти всички учебни заведения в морския град, а занимания за шампиони се водят ежедневно и в закритата спортна зала „Царството на футбола в Странд”. При батковците за родени 2003 година, бургаските избраници финишираха четвърти от осен тима, сред които и чуждестранни. Двубоите тук бяха не по- малко интригуващи и непредсказуеми. Веднага след като отпиха от детското шампанско, момчетата и момичетата на „Звездичка” в компанията и на други свои съграждани разтовариха на централния бургаски плаж с известната игра „Бързи, смели, сръчни” в осъвременен вариант.

Игрите имаха отново състезателен характер но награди имаше за всички. Децата очароваха с щафетни игри, подскачане с чували с изминаване на препятствия, джитбол, преодоляване на конуси със завършващ удар, точен пас от къса, средна и далечна дистанция и други. Най- малкия участник бе дебютант- на три годинки и от септември започва пълноценни занимания в една от детските градини където школата развива дейност и учи малките футболисти на тънкостите в най- популярния спорт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук