13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

„КАН КРУМ”-БУРГАС ЗАВОЮВА ТРИ ПЪРВИ МЕСТА

Състезателят на Клуб по конен спорт „Кан Крум” – Бургас Пламен Радославов за пореден път се представи отлично и завоюва три първи и едно второ място в четирите паркура, в които участва на Републикански турнир, провел на 16 и 17 юни в най-голямата спортна конна база, намираща в пловдивското село Войводиново.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          снимка: архив. състезанието в Божурище, фотограф Красимир Искъров

Във състезание във Войводиново участваха около 70 коня, като бургаският състезател Пламен Радославов се включи в турнира в клас 4-годишни коне с Мона Лиза, а при клас 5-6-годишни коне с Никита. Състезанието се проведе в 2 дни, като екипът Пламен и Мона Лиза заеха едно първо и едно второ място при 4-годишните коне. В другия възрастов клас – при 5-6-годишните коне Пламен и Никита завършиха 1-ви и в двата дни на състезанието.

Другият бургаски състезател Сияна Базотева не участва в турнира поради травма на коня Галеник, получена на състезанието в Божурище в края на май.

„Напоследък участията на „Кан Крум” се свеждат до Пламен и Сияна, като в резултат на работата на клуба и обучението на собствени кадри, очакваме и нови попълнения да представят бургаския конен спорт”, каза председателят на Клуб по конен спорт „Кан Крум” – Бургас Георги Базотев. Той допълни, че двамата състезатели на „Кан Крум” продължават да постигат все по-добри резултати.

„Три първи и едно второ място си е безспорно най-доброто представяне на клуб. Силно се надявам промените в организацията на дейността на конната база да са за добро и да окажат положително влияние върху състезателите”, каза още Базотев. Той съобщи, че в спортния календар на федерацията вече има определени дати, както за 1 републиканска квалификация, така и за турнира за „Купа Бургас”. По програма те трябва да се проведат през август в Бургас.

„Спортната общественост е впечатлена от миналогодишния турнир „Купа Бургас”, който по тяхно мнение е бил най-добрият турнир в България. Искрено се надявам тази година отново да оправдаем очакванията на любителите на този спорт”, каза председателят на бургаския клуб по конен спорт.

 

 

Състезанията по конен спорт в България са основно 3 вида. Най-често се провеждат квалификации за Републикански първенства, които завършват с финали. Финалите се провеждат в най-голямата спортна конна база в България – тази във Войводиново.

Не по-малко престижни са и Републиканските турнири. Те се провеждат на по-добри условия и са с награден фонд. Състезание от този тип бе и провелото се през август миналата година в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук