9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

„Меден рудник” ще има многопрофилна болница и спортна зала

 Жителите на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ са близо до сбъдването на две свои големи мечти – да имат собствена болница и представителна спортна зала. След провеждане на публично оповестен конкурс за учредяване право на строеж, бяха избрани изпълнители на двата проекта. Това са „БИЛА ИМОБИЛИЕН“, която е част от компанията REWE Group, и МБАЛ „Д-р Пенкови“ ООД, базирана в гр. Сливен.

gradinka_meden_rudnik11.jpg„БИЛА“ е избрана да реализира проект за изграждане на Спортна зала с търговски център и подземен гараж, със застроена площ около 4100 кв.м. Самата спортна зала ще бъде със застроена площ не по-малко от 2300 кв.м, тоест не по-малко от 57 % от общото надземно и подземно застрояване в отредения урегулиран поземлен имот /УПИ/, съгласно техническото задание за проектиране, което е неразделна част от договора за отстъпено право на строеж.

МБАЛ „Д-р Пенкови“ ООД е избрана да реализира проект за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение с медицински център, със застроена площ около 1400 кв.м. и разгърната застроена площ около 9000 кв.м. Заплащането на цената за правото на строеж ще се извърши с равностойни имоти в новопостроената сграда. В нея Община Бургас ще получи самостоятелни обекти, включително обособена част, представляваща Медицински център, представляващи не по-малко от 33.33 % от подземната и надземна застроена площ.

Сроковете за проектиране и строеж на болницата и спортната зала ще започнат да текат след подписването на предварителни договори между Община Бургас и изпълнителите. Те трябва да бъдат одобрени от Общински съвет – Бургас. Предвид голямата обществена значимост на двата проекта, общинска администрация ще внесе конкретните параметри на договорите за разглеждане още на следващото заседание на местния парламент в края на февруари.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук