14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

„Нектар от рими” и Моцарт в изложба на Анелия Райкова

 Анелия Райкова представя в Бургас самостоятелна изложба, озаглавена „Нектар от рими“. Въпреки че в изложбата и няма картина с това име, художничката споделя, че всички платна са сякаш мигове поезия, абстрактни рими от моменти, преживявания, заключени в един стъклен свят.

Анелия разказва, че когато е създавала платната си е слушала Моцарт и музиката на гениалния композитор е допълвала картините и. И наистина, като в музика на Моцарт, в тях има и чистота, и баланс, и прозрачност, и сила, и изтънченост и емоционален заряд. Просто, вижте тази изложба!

Анелия Райкова е родена през 1972 г. в гр. Бургас. През 1991 завършва ССХУ за приложни изкуства, гр. София, специалност текстил. През 2000 г. защитава магистърска степен в НХА „Н. Павлович“, гр. София, специалност сценография при проф. Г. Иванов. През 2001 – 2002 г. работи като сценограф в Плевенския драматичен театър. 2003 г. е щатен художник в МГТ „Зад канала“, гр. София. От м. май същата година е художник на свободна практика. Член на дружеството на Бургаските художници. Нейни работи са притежание на Бургаска Градска галерия, както и на частни колекции в България, Германия, Норвегия, Полша, Исландия, Южна Корея, Холандия, Великобритания.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук