11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

„Нелаещо куче“ и „Американски питбул-териер“ в новото издание на Киноложката изложба

„Басенджи” – единственото в света „нелаещо куче”, ши – тцу от Латвия, немски дог, величествени ротвайлери от Русия, йоркширски териер от Молдова, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи – българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак, са четириногите участниците в Киноложката изложба, която стартира в дните от 8 –ми до 15 -ти юли в Бургас.

Шестото поредно издание на форума ще се проведе на територията на къмпинг „Крайморие“, квартал Крайморие, с начален час на изложбите 17.00 часа. Тази година участниците ще са от над 12 страни и за първи път ще се проведе специализирана изложба за американски питбул-териер, в която ще вземат участие кучета от 4 държави.

И тази година жителите и гостите на града ще могат да наблюдават европейски шампионат по аджилити (спорт с кучета, при който за минимално време се преодолява сложно трасе с препятствия) и спортни състезания по обидиънс – дисциплина, при която за изпълнение на различни упражнения се търси изключително послушание на кучето.

В конкурсната програма на екстериорните изложби ще участват расови кучета от различни породи, допълнително разделени в класове според възрастта си. Домашните любимци ще се оценяват от квалифицирани съдии от Чили, Испания, Германия, Полша Украйна, Молдова, Латвия, Беларус и България. За първи път „Европейският шампионат”, включен в програмата на изложбите, е с ранг на кръг от „Световна купа 2013”.

 

Инициативата се осъществява от Община Бургас, съвместно със Световен Киноложки Алианс и Български Републикански Киноложки Съюз.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук