11.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

„Ню Йорк Таймс“: Необичаен брой разговори Ливан-Бургас преди атентата

Израелските власти са регистрирали необичайно висок брой телефонни обаждания от Ливан към Бургас три дена преди кървавата трагедия, при която загинаха седем души, в това число петима евреи, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Израелските и българските разузнавателни служби обаче все още нямат солидни доказателства за участието на „Хизбула“ в атаката, пише още американският всекидневник, цитиран от БГНЕС.

Израелски правителствен служител съобщи, че през последните два месеца преди атентата е имало необичайно висок брой телефонни обаждания от Ливан към Бургас. Те дори зачестили още повече три дена преди нападението.

„Познаваме източниците в Ливан, но не знаем кой е от другата страна на жицата,“ отбеляза служителят, цитиран от изданието.

Разследването на българските власти не бележи никакъв напредък. В София все още не знаят самоличността на самоубиеца, нито на съучастниците, отбелязва още „Ню Йорк Таймс“.

България се колебае дали да обвини „Хизбула“ за атаката, без да разполага с неоспорими доказателства. Това отчасти се дължи на факта, че Европейският съюз (ЕС) не признава организацията за терористична, завършва изданието.

novinite.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук