14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Петлите” превзеха зала 1 на НДК

С огромен успех премина концертът на „Петлите”, подкрепен от звездите на българската естрада и фолк. Зала 1 на НДК събра над хиляда и петстотин зрители, които нетърпеливо чакаха пред главния вход още от 18 часа.

Официални гости на концерта бяха представители на Министерството на социалните грижи, нестопански организации, представители на бизнеса. Въпреки дадената морална подкрепа от страна на министъра на културата д-р Петър Стоянович,под чийто патронаж се проведе концертът, неговите подчинени- пресцентър и началник кабинет неглижираха събитието и не се отзоваха на молбата за провеждане на пресконференция в министерството, или поне съдействие в разгласата на проявата в медиите.

Режисьорът Симеон Димитров бе сглобил единен спектакъл, обединяващ фрагменти от мюзикъла ”Пеем и танцуваме, за да не плачем” и изпълненията на поканените певци. Известната журналистка Диана Бедросян бе водеща на концерта и се справи блестящо със задачата си. Петя Буюклиева, Мариана Попова, Орлин Павлов, Соня Иванова, Михаела Филева и Вензи, представителите на фолка- Анелия, Крум и Ани Хуанг  разчувстваха с думи  и оживиха с песни  публиката в залата. Бургаските представители Стефан Илчев и Кичка Будурова дадоха силно артистично рамо на танцуващите сираци.

Десетки фирми от София и Бургас се отзоваха безвъзмездно в подкрепа на децата. В столичният „Парк хотел Москва”, спонсор на проявата,  бе даден коктейл по повод концерта в НДК и 7-я рожден ден на „Петлите”. Гостите вдигнаха наздравица с пожелание за нови  бъдещи успехи на малките. Ръководителят на състава Георги Димитров благодари на всички за подкрепата и начерта следващата си цел- турне на състава в чужбина още през идната година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук