9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

„Слънчев бряг”АД иска да запази собствеността си върху инфраструктурата

Акционерното дружество „Слънчев бряг“ иска да запази собствеността си върху инфраструктурата на курорта. Това съобщи председателят на борда на директорите Златко Димитров. За тази цел в момента се изготвя икономическа обосновка, която ще бъде представена пред Министерството на икономиката. Държавата, която е собственик на 75%  от капитала на дружеството трябва да вземе решение. След смяната на борда на директорите в Слънчев бряг се обсъждаше и вариант парковете, алеите, улиците и ВиК мрежата да бъдат продадени на Община Несебър. От кметството обаче нееднократно заявиха, че нямат свободни средства да закупят инфраструктурата на комплекса.

От борда на директорите съобщиха още, че са  сключени извънсъдебни споразумения със собствениците на хотели, които дължат инфраструктурна такса. Голяма част от тях  отказваха да я плащат, въпреки че тя е включена в приватизационните им договори. Предното ръководство на акционерното дружество заведе около 176 дела за да си събере сумите. Златко Димитров заяви още, че целта на новия борд е инфраструктурната такса да стане задължителна със законодателни промени, тъй като в момента собствениците на новопостроените хотели в Слънчев бряг- Изток не плащат, защото нямат подписани такива договори с акционерното дружество. „Идеята ни е да направим план- сметка, в която ще постъпват парите от инфраструктурната такса и тя да бъде абсолютно прозрачна. Така собствениците на хотели ще знаят къде отиват парите им и как се поддържат улици, алеи, зелени площи и т.н. „, каза Димитров.

Новото ръководство на „Слънчев бряг“ АД вече има визия за развитието и управлението на дружеството и то ще бъде представено пред държавата, в края на септември.  

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук