14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

„Слънчев бряг”АД със сигнал до прокуратурата срещу Съюза на собствениците

Държавното акционерно дружество Слънчев бряг ще изпрати сигнал до МВР и прокуратурата срещу Съюз на собствениците в курорта, които излязоха с призив всички контрагенти на дружеството да спрат да извършат плащанията си по договор на различни  такси. Причина за този призив е, че предстои инфраструктурата, без ВиК мрежата, да мине под управление на Община Несебър. Според Златко Димитров е налице призив за нарушаване на закона.

Златко Димитров заяви още, че подобен саботаж рискува въобще нормалното протичане на туристическия сезон и поставя под риск сигурността на чуждите туристи, тъй като не е ясно кой ще поеме издръжката на командированите над 200 полицаи.

Поддръжката на алеите, зелените площи, осветлението на курорта, видеонаблюдението и охраната възлиза на 800 000 лв., уточни Златко Димитров. Тази план-сметка ще бъде предоставена на общината в Несебър, която с решение на министъра на икономиката Асен Василев трябва да поеме стопанисването на инфраструктурата. Това решение обаче трябва да бъде взето на изнредна общинска сесия. Така в началото на сезона Слънчев бряг е изправен пред хаос.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук