11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

„Топлофикация – Бургас” успява да удържи ниските цени

 Бургас е сред малкото градове в страната, в които домакинствата лесно могат да планират разходите си за топлина. Доказва го месечният сравнителен анализ на топлофикационното дружество в града. Въпреки непрекъснато нарастваща инфлация и главоломно препускащите цени на всички стоки, сметките за парно и топла вода си остават неизменни и в рамките на нормалните суми. През октомври за комфорта да ползват течаща топла вода 74.5% от абонатите на топлофикация, или 21 164 домакинства, ще платят суми едва до 30 лева. toplo1.jpgПрез същия месец на миналата година толкова са платили 21 286 абонати – 74%. Почти еднакви нива се наблюдават и при сметките между 30 и 60 лева – за октомври 2009 г. такива суми са платили 5 683 абонати /19.8%/, а през същия месец на тази година – 5 535 /19.5%/. Почти идентични са показателите и при клиентите, употребявали по-голямо количество топлоенергия. И през двете години за месец октомври сметки между 90 и 120 лева имат 1% от потребителите, а до 150 лева – 0.3%. Едва 27 бургаски потребители дължат суми над 210 лева за октомври т.г. и те представляват 0. 1% от всички абонати.  През октомври миналата година те са били с 1 повече – 28 абонати.

Отчетните документи недвусмислено сочат, че за бургаските потребители поскъпване на топлоенергията почти няма. Дружеството успява да задържи едни от най-ниските стойности на топлинната енергия в страната. Няма да има неприятни изненади за клиентите и през следващите, по-студени зимни дни, уверяват от „Топлофикация Бургас“.

Компанията не иска да събира парите си от потребителите принудително или чрез унизителни съдебни процедури. Затова даде още една възможност на абонатите си, като опрости лихвите по старите задължения. Инициативата на дружеството стартира през октомври и продължава втори месец. Едва две седмици остават до края на периода за безлихвено плащане при изключително изгодни за потребителите условия. Защото освен лихвата, длъжниците спестяват пари за съдебни и извън съдебни разходи – такси, адвокатски хонорари и др. Улесненото плащане е възможно дори и за абонати със започнати съдебни процедури. Единственото условие е сумите да се платят изцяло и наведнъж до края на ноември в касите на дружеството в ж.к.“Славейков“, ж.к.“Лазур“ и ж.к. „Изгрев“. Промоционалните условия не могат да бъдат използвани при плащания по банков път и на касите на Български пощи, напомнят от „Топлофикация – Бургас“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук