10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

„Черноморец Бургас” ще представи отбора си за новия сезон в контролен мач със „Сливен”

Девет са новите попълнения, които ще обличат синята фланелка през годината. Контролата със „Сливен“, която ще се играе в четвъртък ще бъде и официално представяне на отбора на „Черноморец“ за новия футболен сезон. Това ще стане на изцяло обновения стадион „Лазур“ от 20.00 часа утре. В момента играчите на „Черноморец“ са на лагер в Поморие, където се подготвят за началото на сезона.chernomorez-burgas.jpg За есенния дял от първенството в отбора бяха привлечени девет нови футболисти, което е критерий за повишените амбиции на тима и атакуването на зона УЕФА, поставено като задача от председателя на Съвета на директорите на клуба Митко Събев. Трима бразилци ще обличат през есента синьо-белия екип на клуба – това са Мишел Платини – 24 годишен нападател, Адалтон Луис Жувенал – Дуду – 23 годишен нападател и Леандро Дос Сантос на 24 години – ляв полузащитник. От „Нафтекс“ преминаха двама класни футболисти Любомир Любенов – атакуващ полузащитник и Любомир Божинов младежки национал и футболист с много перспективно бъдеще. Друг нов футболист в отбора е Мартин Ковачев – централен защитник, който се прояви като стабилен и сигурен титуляр в четирите мача за Интертото Къп. С привличането и на Борислав Стойчев – също защитник, Димитър Димитров вече е решил проблемите си в защитата на отбора, която през миналия сезон допускаше наивни грешки, които костваха не една и две загубени точки на „черноморци“.            За третия кръг в УЕФА Интертото Къп към отбора се присъедини и опитния халф Марин Петров, който направи запомнящ се мач в София преди няколко дни срещу „Грасхопър“.   

В края на подготвителния период към „акулите“ бе привлечен  и познатия от престоя си във „Велбъжд“, „Локомотив“ Пловдив и „Левски“ Екундайо Джайеоба, от когото ще се изисква да бележи голове през новия сезон, тъй като на този етап се видя, че „Черноморец“ създава положения, но трудно ги реализира.

Опитните играчи в тима също ще допринесат за стабилното представяне на отбора, като отсега е ясно, че в „Черноморец“ ще се появи засилена конкуренция за титулярните места, тъй като вече треньорът разполага с по двама равностойни футболисти за повечето от постовете.

Утре в мача със Сливен след дълго отсъствие от терените се очаква да се появят и двама от любимците на запалянковците – Марсио Нуньо и Костадин Дяков, които лекуваха контузии. На представянето единствено ще отсъства друг много талантлив футболист – Георги Божилов, който претърпя операция от слабинна херния преди седмица и сега се възстановява в дома си. Гошо ще бъде готов за игра около средата на октомври, като в негово лице Димитров ще разполага с още един опасен нападател.

Двама от титулярите, с които „Черноморец“ започваше мачовете досега, също ще пропуснат утрешната контрола. Това са Мишел – автор на два гола в турнира Интертото и Дуду. Те се оплакват от бедрени разтежения, но ще бъдат готови за първия мач срещу „Ботев“ Пловдив. Останалите футболисти нямат здравословни проблеми и ще бъдат на разположение на своя треньор.

Преди около месец отборите на „Сливен „ и „Черноморец“ играха контрола в града под „сините камъни“, която бе спечелена от домакините с 3:2, така че бургаските футболисти ще имат възможност за реванш пред своята публика.

Мачът ще започне в 20.00 часа в четвъртък при свободен вход на стадион Лазур.

Каним привържениците на отбора и всички любители на футбола от града ни, както и почиващите по българското черноморие, да присъстват на първия мач на изцяло обновения стадион „Лазур“ в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук