6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

„Black Sea Cruises” номиниран на круизното изложение Seatrade Med Cruise Convention 2012

Представяната от  Пристанище Бургас дестинация „Black Sea Cruises” бе номинирана за награда, като най-бързо развиваща се пасажерска дестинация за годината. Номинацията бе обявена на деветото издание на международното изложение Seatrade Med Cruise Convention 2012. Събитието се проведе от 27 до 29 ноември в изложбен комплекс Марсилия, Франция. Изложението се провежда през две години и е познато, като най -важното събитие на европейския пасажерски пазар.

Проектът за пристанището бе представен от зам.-председателя на съвета на директорите Карамфилка Апостолова и Стойчо Димов, ръководител отдел „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”.

По време на изложението бяха проведени срещи с представители на най-големите международни круизни оператори, сред които „Royal Caribbean Cruises” и „Celebrity Cruises”. Това затвърди позицията на порта, като нова круизна дестинация и в бъдеще може да осигури възможност за нови бизнес инвестиции и мероприятия.

Подписването на меморандум за създаването и промотирането на новата дестинация „Black Sea Cruises” между пристанищата Бургас, Одеса, Истанбул, Батуми и Севастопол и най-големият световен круизен оператор “Royal Carribean Corporation”, доведе до нарастване на круизния трафик в региона (в порт Одеса за 2012 г. се очакват 77 посещения, което е най-голямото нарастване от 1992 г.). Това оказа влияние и на инвестициите в играждането на пристанищна инфраструктура в пристанищата Сочи (Русия), Бургас и Батуми (Грузия).  Изпълнението на проекта „Зона за Обществен достъп”, в синхрон с добър мениджмънт и промотиране на проекта пред най–големите круизни компании, се очаква да доведе до повече инвестиции не само за пристанищната дейност, и за града и за региона.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук