13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

1000 лева награда получи абитуриентката на Строителния Галина Димова на изпращането си

Абитуриентката на ПГСАГ „Кольо Фичето“ (Строителния техникум) Галина Димова е единствената зрелостничка в региона, която си тръгна от изпращането с 1000 лв. Сумата е отпусната от Камарата на строителите в Бургас, заради успехите на Галина по време на ученето в Строителния. Тя ще й послужи да продължи образованието си. Галина завърши „Строителство и архитектура“ и е неколкократна победителка в професионални и спортни състезания.

 

Стипендията се връчва за първа година, но ще бъде традиция занапред. Нека да е стимул за всички ученици – да трупат нови знания, за да успяват в професията. Оттук-нататък всеки ученик на Строителния има шанс да получи 1000 лв., след като завърши, обясни председателят на Камарата на строителите в Бургас инж. Николай Николов.

 

Общо 28 абитуриенти си тръгнаха от любимото училище с награди – за отличен успех, успехи от професионални и спортни състезания, активна гражданска позиция. Първенец на випуска стана Живко Богданов, който завърши с почти пълно „6“ и има няколко грамоти за „Баш майстор“.

 

ПГСАГ „Кольо Фичето“ е професионалната гимназия, към която интересът рязко нарасна в последните години. Причина за това е фактът, че по време на ученето нашите деца ходят на практика в реални фирми и излизат с готова професия, посочи директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова. Тя даде пример с редовното участие на учениците в подготовката на „Флора – Бургас“ и с последното сътрудничество с Община Приморско. Ученици от паралелката „Парково строителство и озеленяване“ в момента изграждат цветна алея на входа на Китен. Техен е проектът, сметко-планът, единствено материалите осигурява Община Приморско.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук