11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

1000 павилиона в Слънчев бряг трябва да изчезнат след година

Всички павилиона и сергии трябва да изчезнат от алеите и тротоарите на Слънчев бряг. Новият Закон за туризма забранява поставянето на всякакви обекти на терени, които са публична държавна собственост. Дава се гратисен период от една година да бъдат разчистени всички бараки от най-големия ни туристически комплекс. Това обаче не се отнася за концесионните територии, както и на терените собственост на хотелиерите.

 

„ В Слънчев бряг има над 1000 незаконно поставени обекти. Като наближи 1 май за една нощ се изникнат още нови, затова курортът прилича на битак.”, заяви Елена Иванова- председателят на сдружение „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг.

 

Днес на общото събрание на Съюза на собствениците хотелиерите поискаха от кмета на Община Несебър да започне да събаря незаконните обекти. Николай Димитров заяви, че в отдел „Контрол по строителство” работят само 5 човека и те не са достатъчни да покрият целия комплекс. Кметът припомни също, че част от хотелиерите обжалват в съда процедурите и те се точат с години.

 

 

Хотелиерите поискаха също държавното акционерно дружество да си махне павилионите по алеите. Изпълнителният директор на „Слънчев бряг”АД Златко Димитров заяви, че е готов да ги премахне, ако бъдат разчистени всички временни обекти, които са собственост на хотелиери.

 

 

Сезонът за поредна година започва и с неразрешения проблем със собствеността на инфраструктурата. Хотелиери, община и акционерно дружество бяха единодушни, че този казус може да бъде разрешен само от държавата, тъй като тя притежава 75% от акциите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук