10 C
Бургас
понеделник, 19 април, 2021

107 са браковете в Несебър през 2020-та

Несебър остава предпочитано място за сключване на брак, дори и в условия на пандемия. Именно този вид туризъм местната власт се стреми да наложи, фокусирайки вниманието върху всички  достойнства и уникалното културно-историческо наследство, които Стария Несебър притежава.

През изминалата година браковете, сключени в града на ЮНЕСКО, са общо 107, като от тях 10 са присъставени. Има съюзи между българка и албанец, българка и македонец, българин и литвийка, няколко брака между български граждани и граждани на Русия, Украйна и страни – членки на Евросъюза. В Несебър своята любов са запечатали с подпис и изцяло чуждестранни двойки от  Великобритания, Полша, Унгария, Украйна, Руската федерация, Ирак, Германия. За миналата година браковете, сключени в Несебър, между българи и чужденци, включително присъставените, са 23. Украинец на 65 години и рускиня на  61 години са най-възрастната двойка, врекла се във вярност в Несебър през 2020-та.

Първата сватба през 2020-та е била на  9-ти февруари, а последната се е състояла на 20-ти декември. Менделсон е звучал най-много пъти през август, когато сключените бракове са 23, четири от които на 08.08.2020 г. 

Интересен за 2020 година е брак с разликата от близо четвърт век между мъж на 49 г. и жена на 25 г., и двамата българи, което е поредното доказателство, че за любовта възраст няма. Това е и двойката с най-голяма разлика, сключила брак в Несебър през миналата година. Друг факт в подкрепа на всеизвестната истина, че няма граници за любовта, са влюбени с разлика във възрастта от 20 години, както и три сватби, при които младоженци са с разлика от 15 години. При всички посочени бракове жените са тези, които са по-младите в брачния съюз.

През миналата година присъставените раждания са 43, което означава, че 43 деца, родени в чужбина, са получили български единен граждански номер.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: