11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Младежи към децата: Земята е нашия дом

Младежи и малчугани засадиха заедно бреза в ОДЗ „Веселушко“, намираща се в ж.к. Изгрев в Бургас. Мероприятието „Земята-нашия дом“ е организирано от „Еко клуб „Екология“ към Национално сдружение „Младежки Глас“. С много емоции и усмивки децата се включиха в залесяването. За подкрепата всяко дете получи книжка с интересни истории, любезно предоставени от ЕКОПАК АД

DSCN3237

 

„Екологичното образование трябва да бъде начин на живот. Децата, които учат за природата трябва да бъдат в пряк контакт с естествени материали и продукти, с природата и сред природата. За тях е важно да почувстват дървото, камъка, растенията, бръмбарите и животните. Любовта към природата и грижливото отношение към нея е дълг на всички. Усетът към природата се развива или от детска възраст или никога вече не се развива. Любовта и интересът към природата се създава с времето ето

логия“ към Национално сдружение „Младежки Глас“. С много емоции и усмивки децата се включиха в залесяването. За подкрепата всяко дете получи книжка с интересни истории, любезно предоставени от ЕКОПАК АД.

 

„Екологичното образование трябва да бъде начин на живот. Децата, които учат за природата трябва да бъдат в пряк контакт с естествени материали и продукти, с природата и сред природата. За тях е важно да почувстват дървото, камъка, растенията, бръмбарите и животните. Любовта към природата и грижливото отношение към нея е дълг на всички. Усетът към природата се развива или от детска възраст или никога вече не се развива. Любовта и интересът към природата се създава с времето ето защо ние от Младежки Глас насочваме сили и надежди към най-малките наши последователи и в стремежа си да ги запознаваме с природата провеждаме този т.нар. „сблъсък” по забавен и интригуващ начин за децата. Посланието винаги е едно и също: обичайте и пазете природата заради тези до Вас и заради тези след Вас, все пак точно днес е идеалният ден, в който да обичаш, да вярваш, да твориш, да живееш, да бъдеш промяната!“ каза Стиляна Атанасова, председател на клуб „Екология“ към сдружението.

 

„Земята – нашия дом“ се осъществи с партньорството на община Бургас, държавно горско стопанство (ДГС) – Бургас, с подкрепата на Румяна Цвяткова – експерт възобновяване на горите към ЮИДП гр. Сливен и ЕКОПАК АД, които представиха 25 книжки за малчуганите.

 

През следващите седмици Национално сдружение „Младежки Глас“ планира да организира семинар за младежи в Поморие, редица събития в страната и още изненади за децата. Следете профилите на сдружението в социалните мрежи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук