12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Открит урок по пътна безопасност за малчуганите в Созопол

Открит урок по темата „Моята пътна безопасност” пред деца от трета група на ОДЗ „Здравец” Созопол проведоха началник група „Охранителна полиция” – старши инспектор Михаил Георгиев и Инспектор Детска педагогическа стая в крайморското управление – Таня Гочева.

Обучението премина под формата на игра, като малчуганите се запознаха с правилата и местата за безопасно пресичане. Пешеходните пътеки, светлините на светофара, както и звуковата му сигнализация не затрудниха особено децата от ОДЗ „Здравец”, за които превантивното занимание бе първо по рода си.

Особен интерес у подрастващите предизвика униформата на охранителния полицай, чиито основни белези подробно им бяха обяснени от старши инспектор Михаил Георгиев. Разгледани в детайли бяха и пътните знаци, подготвени визуално на специални табла. В обучението се включиха и близките на малчуганите, за които открития урок бе проверка и на собствените знания.

В края на заниманието „Моята пътна безопасност” децата получиха удостоверения за завършен курс по пътна безопасност, както и обещание срещите им със созополските полицаи да продължат и през новата 2016-та година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук