11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Пробация и удръжки от заплатата за Сидеров

Софийски градски съд осъди Волен Сидеров по делото за нахлуването в НАТФИЗ в края на миналата година. За днес са насрочени три съдебни заседания, в които три различни състава на СГС трябваше да решат дали да одобрят споразуменията, които адвокатите на Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов са сключили с прокуратурата.

В 10 часа започна първото заседание, които приключи с пробация от 9 месеца, 13% удръжки от месечната му заплата като депутат, както и редовни срещи с пробационен служител. Присъдата на Сидеров влиза в сила веднага.

Подобно е и наказанието на Чуколов.

На излизане от залата прокурорът Димитър Петров коментира, че това е едно сравнително тежко наказание, тъй като то е ефективно, започва да се търпи почти незабавно. На въпроса как си обяснява тази еволюция при Сидеров, той отговори, че депутатът най-вероятно се е осъзнал.

Не така приключи второто заседание за хулиганство срещу Сидеров за скандалния случай от 2013-а, станал известен като „Извини се, бе“. Тогава Сидеров нападна репортер на ТВ СКАТ, дръзнал да попита защо „Атака“ подкрепя мълчаливо ДПС. След разразяването на скандала и при намесата на полицията на място Сидеров удари и един от униформените. По това обвинение съдът не се съгласи на присъда пробация.

Предстои още едно дело за скандала в Батак, което ще се гледа малко по-късно.
То е за случая, при който се стигна до масов бой по време на митинг на „Атака“ в Батак през 2011 г., който съвпаднал с честванията, посветени на Априлската епопея.

Според разкази на очевидци по време на детски концерт в града Сидеров се качил на трибуната и отскубнал кабелите за озвучаване на представлението. Действията му били провокирани от факта, че биенето на църковни камбани заглушавало митинга на „Атака“, който паралелно се провеждал в града, а когато Волен Сидеров бил на трибуната, гласът му не се чувал от силната музика.

За момента Сидеров и Чуколов отказват всякакви коментари.

dariknews.bg

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук