14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Спазва ли се забраната за строителство през лятото в Бургас?

Осъществява ли се контрол върху спазването на тази забрана и съответно по какъв начин? Какви мерки са предприети за спазването на забраната за строително-монтажни дейности през летния сезон и има ли до този момент констатирани нарушения? Въпросите са към кмета на Бургас Димитър Николов и са отправени от общинският съветник от БСП Евгений Мосинов.

Според него, сигналите на граждани за нарушаване на забраната са зачестили. Мосинов припомня, че местният парламент е определил периодите и териториите, в които се забранява строителство през активния летен сезон. Той настоява кметът Николов да отговори на питането му в писмен вид.

По разпореждане на градоначалника строителството трябва да бъде спряно от 1 юли 2016 г. до 1 септември 2016 г. на територията на: Централна градска част заключена между бул. „Сан Стефано“, бул. „Демокрация“, ул. „Агоп Мелконян“, ул. „Княз Александър Батенберг“, площад „Царица Йоана“, бул. „Иван Вазов“ и ул. „Уилям Гладстон“; ж.к. „Възраждане“ – територията заключена между ул. „Уилям Гладстон“, бул. „Сан Стефано“, бул. „Мария Луиза“ и бул. „Иван Вазов“; ж.к. “Братя Миладинови“; ж.к. „Лазур“; Приморски парк; Парк „Езеро“; Зона Изток (заключена между плаж Атанасовска коса и Атанасовско езеро).

До 14 септември пък е забраната за територията на кв. „Сарафово“, включително частите от землището в обхвата на Зона А и Зона Б по смисъла на ЗУЧК и Курортна зона  местност „Ъгъла“, и кв. „Крайморие“, включително неговото землище в обхвата на Зона А и Зона Б по смисъла на ЗУЧК.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук