23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Ангелкова размаха пръст заради Северния плаж в Сънито

Договорът за наем на Северния плаж в Слънчев бряг може да бъде прекратен. Това обяви при внезапна проверка в курорта, министърът на туризма Николина Ангелкова. На наемателя може да бъде наложена и санкция от 300 000 лева.

Според Ангелкова, след проверка на плажа е установено превишаване на позволената площ за поставяне на търговски обекти както и несъответствие  в зоните за платен и свободен достъп. Веднага след приключването на проверките, казусът ще разглежда комисия на туристическо министерство. По думите на министър Ангелкова, до момента проверените плажове са 40.

„Голяма част от констатираните нарушения от първите проверки, които бяха направени през юли, са отстранени. Особено през първите проверки, нарушенията бяха свързани с липса на указателни табели и на някои места, на някои плажове – спасителни постове. Успоредно с това приключи и първия мониторинг на всички 96 плажа, отдадени  на концесия. Основно нарушенията, които показва мониторинга са несъответствия в търговските зони“, каза още Ангелкова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук