13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Страшно земетресение в Италия, има загинали

Силното земетресение, ударило Централна Италия в ранните сутрешни часове, е взело поне 14 жертви. Първият трус, със сила 6,2 степен, беше на границата между областите Лацио, Умбрия, Марке и Абруцо, с епицентър около градчето Акумоли. Втори трус беше регистриран около час по-късно в областта Умбрия.

Разрушени са десетки села в три провинции – Асколи Пичено, Фермо и Мачерата, в областта Марке, съобщи телевизия Раи. Много хора са затрупани по срутилите се сгради. Спасителните операции са затруднени, тъй като засегнатият от природното бедствие район е планински и трудно достъпен.

В градчето Акумоли са загинали шестима души, двама са загинали в Аркуата дел Тронто, а петима – в Аматриче. В Пескара дел Тронто е загинало дете, а родителите му са под развалините. Специалисти обясняват, че най-големите разрушения са в населени места в района на Апенинския хребет, който не е много населен, но обикновено в края на август по тези места има много туристи.

Земетресението е усетено в градовете Перуджа, Риети, Норче, където има повредени сгради, пътища и мостове. Трусът е е събудил и жителите на Рим.

Източник: БГНЕС

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук