13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Нова учебна база откриват в кв. „Победа“

Нова сграда  за предучилищна и начална училищна подготовка към Основно училище в бургаския квартал „Победа“ отваря врати на 30 септември с финансовата подкрепа на Българо – швейцарската програма за сътрудничество.

На церемонията ще присъстват министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, ръководителят на Швейцарския офис за сътрудничество в България Ролан Питон и кметът на Бургас Димитър Николов.

Новата сграда отговаря на належащи нужди в квартала, в който досега няма детска градина, а на училището не достига пространство за целодневни занимания на децата от началните класове.  Пристройката бе построена за по-малко от година и започва да приема деца по-рано от предвидения за изграждането й срок.

Общата площ на сградата е 870,7 кв.м. На първия етаж са помещенията за учениците, както и физкултурният салон, с какъвто „Христо Ботев” към момента не разполага. На втория са разположени подготвителните предучилищни групи, медицинският и методичният кабинети, кабинети за логопед и психолог, както и за работа с родители. Има специални помещения за три подготвителни групи предучилищно образование и възпитание (пет и шестгодишни деца) и три помещения за три групи за целодневно обучение за ученици от началното училище.

Стойността на строително – монтажните работи е 928 973.28 лв.  Средствата са осигурени от Българо – швейцарската програма за сътрудничество, като 10 процента е съфинансирането от  Община Бургас в рамките на проекта „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи“, част от Програма ЗОВ.

Целият проект на община Бургас е на обща стойност 2 613 544 лв. Той е по Програмата за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи“ (Програма ЗОВ) Партньори по проекта са община Средец, община Малко Търново, фондация „Областен ромски съюз“, Основно училище „Христо Ботев“ в  „Победа“ и фондация „ОФФ Медия“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук