29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

15 септември: Освежават пешеходни пътеки и класни стаи

По заповед на кмета на Бургас Димитър Николов пътните маркировки, пешеходните пътеки и осветителните стълбове около учебните заведения ще бъдат обновени преди 15 септември. През новата учебна 2015/2016 година в Бургас училищния праг за първи път ще прекрачат над  2000 деца. Общият брой на учениците на територията на общината е близо 25 000.

И тази година бургаските деца ще влязат в обновени и ремонтирани учебни заведения. В момента към своя край вървят ремонтните дейности в ОУ „П. Р. Славейков“ и в Търговската гимназия, където се извършва цялостно саниране на сградите, подмяна на дограма, топлоизолация и подмяна на отоплителните инсталации.

Снимка: ©zonaburgas.bg *Дни дни работата по покрива на Търговската гимназия в Бургас трябва да приключи
*До дни ремонтът на покрива на Търговската гимназия в Бургас трябва да приключи

Ремонт протича и в училището в квартал Сарафово, където се подменя цялата покривна конструкция, както и на двора на ОУ „Братя Миладинови“, където се реализира първият от трите етапа за реконструкция на двора на училището. Той включва подмяна на настилката на площада около централния вход. В следващите два етапа, които ще са през 2016 г., влизат изграждане на спортни площадки, на сцена на открито, площадка за безопасност на движението и подмяна на оградата.

Обновени са площадките в много детски градини, подменени са настилки в някои от училищата и са боядисани стаите. В следващите 1-2 години предстои ремонт на последните няколко училища, с които на 100 % ще бъде обновен сградният фонд на учебните заведения в община Бургас.

Вече е осигурено външно финансиране по различни програми за „Ал.Г. Коджакафалията“, дворовете на училищата „Елин Пелин“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, нов корпус на ЦДГ „Чайка“ в „Меден рудник“ по новата Оперативна програма „Образователна инфраструктура“. Ремонти ще бъдат извършени и на СОУ „Йордан Йовков“ в „Изгрев“ и СОУ „Константин Преславски“ в „Славейков“ по Национален Доверителен Екофонд, а по Българо-швейцарска програма за сътрудничество предстои изграждане на пристройка към ОУ „Хр. Ботев“ в квартал Победа.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук