10 C
Бургас
вторник, 20 април, 2021

15 души задържани при спецакция в Бургаско за разпространение на наркотици и лихварство

15 мъже на възраст между 20 и 40 години са задържани от служители от ОДМВР – Бургас при проведена на територията на цялата област специализирана полицейска операция, целяща противодействие на престъпления, свързани с държане, разпространение и приготвяне на наркотични вещества и техни аналози и лихварска дейност.

Образувани са шест бързи полицейски производства, четири досъдебни производства и две преписки.

Иззето е голямо количество от различни по вид наркотични вещества, сред които : марихуана, метамфетамин и хитова дрога „чай” / по последни данни на специалистите т.нар. „чай” съдържа синтетични канабиноиди, чието действие наподобява активната съставка на канабиса – тетрахидроканабинол. Употребата на този тип дрога крие големи рискове за здравето, тъй като освен биологични, може да отключи и психически проблеми/.

В бургаския квартала „Победа” е задържан криминално проявения Б.Щ., 39 годишен, от чийто дом на улица „Кракра”, са намерени и иззети голямо количество суха тревна маса / канабис/ и електронна везна. Установени са и двама дилъри, работещи за Б.Щ. по разпространение на наркотичните вещества, които са разпитани в качеството си на свидетели по образуваното досъдебно производство.

От жилище, разположено на ул. «Зора» в същия квартал, обитавано от брата на Б.Щ. – криминално проявения М.Щ., 47 годишен, са намерени и иззети две чужди лични карти, тетрадка с имена на лица кредитополучатели, талон за МПС, нотариални актове и договор за предоставяне за ползване на недвижим имот, дадени като залог срещу получени парични средства. Разпитани в качеството на свидетели са множество кредитополучатели. По случая е образувано досъдебно производство за лихварство и извършване без разрешение на банкови и други финанасови сделки.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 15-те мъже, задържани за срок от 24 часа при специализираната полицейска операция, продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: